بیمه مسافرتی
بیمه مسافرتی

بیمه مسافرتی

اگر قرار است به زودی اولین سفر خارجی خود را تجربه کنید؛ پس لازم است که اطلاعاتی در مورد بیمه مسافرتی کسب کنید زیرا بیمه مسافرتی یکی از مدارک لازم برای اخذ ویزای اکثر کشورهای خارجی است. در واقع وقتی که برای دریافت ویزای کشور مقصد به سفارت مراجعه کنید؛ سفارت از شما بیمه مسافرتی درخواست خواهد کرد. پس قبل از هر اقدامی شاید بهتر باشد که با بحث بیمه مسافرتی و چند و چون آن آشنا شوید؛ بدین منظور می توانید با ما همراه شوید زیرا ما در این مقاله می خواهیم به موضوع بیمه مسافرتی بپردازیم. در ادامه ابتدا می بینیم که منظور از بیمه مسافرتی چیست؛ سپس خواهیم دید که بیمه مسافرتی چه حوادثی را پوشش می دهد و در پایان با شرایط یک بیمه مسافرتی خوب آشنا می شویم.

بیمه مسافرتی چیست؟

بیمه مسافرتی از شما در برابر حوادثی که ممکن است در حین یک سفر خارجی متحمل شوید؛ محافظت می کند. به عنوان مثال تصور کنید که در حین مسافرت دچار یک بیماری هرچند ساده مانند سرماخوردگی شوید؛ بدون شک اگر بخواهید به صورت آزاد هزینه های درمان خود را پرداخت کنید؛ متحمل پرداخت هزینه نسبتاً زیادی خواهید شد زیرا نرخ ارز در کشور ما با نرخ ارز در اکثر کشورهای دیگر اختلاف زیادی دارد یا اینکه فکر کنید که چمدان های شما گم شود و به وسایلتان نیاز مبرم داشته باشید؛ تحت این شرایط چنانچه بیمه مسافرتی داشته باشید می توانید هزینه وسایل گم شده را از بیمه کننده دریافت کنید. حالا ممکن است بپرسید که منظور از بیمه کننده کیست؟

بیمه کننده، شرکتی است که خدمات بیمه مسافرتی را ارائه می دهد اما از آنجایی که هیچیک از شرکت های بیمه ایرانی در کشورهای خارجی نمایندگی ندارند؛ شما برای دریافت بیمه مسافرتی باید به شرکت های کمک رسان از جمله Mideast، Allianz و… مراجعه کنید که البته بعضی از شرکت های بیمه خود با شرکت های کمک رسان قرارداد دارند و از طریق آنها می توانید برای اخذ بیمه مسافرتی اقدام کنید.

با دریافت بیمه مسافرتی دیگر نگران حوادث احتمالی سفر پیشرو نخواهید بود و در حین سفر چنانچه حادثه ای برای شما رخ داد می بایست با شماره تماس درج شده بر روی بیمه نامه تماس بگیرید و موضوع پیش آمده را برای آنها توضیح دهید؛ از این رو شاید بهتر باشد بیمه مسافرتی را از شرکت هایی دریافت کنید که دارای اپراتور فارسی زبان هستند؛ به عنوان مثال شرکت کمک رسان Mideast، اپراتور فارسی زبان دارد اما اپراتورهای شرکت Allianz با زبان فارسی آشنا نیستند. در هر حال بعد از گزارش حادثه، بعضی از شرکت ها مستقیماً خسارت را به حساب شما واریز می کنند اما برخی هم هزینه را به نهاد طرف مقابل مثلاً بیمارستان می پردازند. البته می توانید خودتان هم هزینه ها را پرداخت کنید و بعد فاکتورها و مدارک لازم را به بیمه کننده تحویل داده و خسارت خود را دریافت نمایید.

اما بیمه مسافرتی چه نوع حوادثی را پوشش می دهد؟ برای یافتن پاسخ این سوال بخش بعدی مقاله را بخوانید.

بیمه مسافرتی چه حوادثی را پوشش می دهد؟

حوادثی که تحت پوشش یک بیمه مسافرتی هستند؛ بسته به نوع بیمه مسافرتی و شرکت صادرکننده بیمه متفاوت هستند. از بین حوادث تحت پوشش بیمه های مختلف می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • اکثر بیمه های مسافرتی، هزینه های پزشکی اضطراری را تقبل می کنند؛ یعنی اگر فرد در حین سفر نیاز به مراجعه به پزشک، بستری در بیمارستان، جراحی و… داشته باشد؛ بیمه مسافرتی هزینه های درمان وی را پرداخت خواهد کرد. ضمناً اگر نیاز به انتقال شخص به مراکز درمانی داخلی باشد بیمه کننده باید هزینه انتقال وی را نیز بپردازد. لازم به ذکر است که هزینه های دندانپزشکی فوری مانند درمان عفونت دندان و… نیز بر عهده بیمه کننده است.
  • اگر دوره درمان فرد بیش از ۱۰ روز باشد؛ بیمه کننده می بایست هزینه سفر و اقامت یکی از بستگان درجه یک فرد بیمار در کشور مقصد را بپردازد تا به عنوان همراه نزد فرد بیمار برود. ضمناً اگر شخص بیمه شده فوت شود هزینه انتقال جسد وی نیز بر عهده بیمه کننده است.
  • اگر شخصی قبل از سفر بیمار شود و پزشک برای وی دارو تجویز کند اما در حین سفر داروهای وی مفقود شوند؛ بیمه کننده هزینه تهیه داروهای وی را تامین خواهد کرد.
  • اگر مدارک شناسایی فرد در حین مسافرت مفقود شوند؛ شرکت بیمه کننده می بایست هزینه دریافت مدارک شناسایی المثنی را بپردازد.
  • پرداخت خسارت ناشی از تاخیر در پرواز نیز در ردیف وظایف شرکت بیمه کننده قرار دارد که میزان این خسارت بسته به میزان تاخیر در حرکت متفاوت است که البته فرد برای دریافت این خسارت باید مدارکی ارائه دهد که اثبات کنند در اثر تاخیر در پرواز متحمل پرداخت هزینه های بیشتری برای غذا، حمل و نقل و… شده است.
  • اگر بار فرد در کشور مقصد به وی تحویل داده نشود و بارهای مفقود شده تا ۲۱ روز بعد نیز پیدا نشوند؛ شرکت بیمه کننده با دریافت گزارش از طرف شرکت هواپیمایی موظف به پرداخت خسارت خواهد بود. اما اگر بار مفقود شده پیدا شود؛ هزینه حمل و تحویل بار به بیمه شده بر عهده بیمه کننده خواهد بود. چنانچه زمان تحویل بار به فرد از یک حد معینی بیشتر شود؛ بیمه کننده علاوه بر تحویل بار باید مبلغی هم به عنوان خسارت به فرد بپردازد.
  • اگر فرد به همراه فرزند خردسال خود مسافرت کرده باشد و خود شخص به گونه ای بیمار شود که نتواند از فرزندش مراقبت کند یا فوت شود؛ هزینه انتقال کودک به کشور محل اقامت نیز بر عهده شرکت بیمه کننده است.

حالا که با مزایای دریافت بیمه مسافرتی آشنا شدید؛ ممکن است که بپرسید بهترین بیمه مسافرتی، کدام بیمه است؟ ما سعی کرده ایم که در ادامه تا حدی به این سوال پاسخ دهیم.

یک بیمه مسافرتی خوب چه شرایطی دارد؟

به طور کلی نمی توان گفت که کدام بیمه مسافرتی خوب و کدام بد است. در واقع بسته به شرایط فرد و سفری که پیشرو دارد ممکن است که یک بیمه برای وی مناسب باشد اما همان بیمه برای شخص دیگری با شرایط متفاوت نامناسب باشد. پس عوامل متعددی می توانند در انتخاب یک بیمه مسافرتی خوب دخیل باشند. برخی از این عوامل عبارتند از:

  • از مدت زمان سفر می توانیم به عنوان اولین عامل تاثیرگذار نام ببریم. بیمه های مسافرتی از چند روزه تا یک ساله صادر می شوند. اگر شما به دلیل شرایط کاری یا … در طول سال بارها سفر می کنید بهتر است که بیمه طولانی مدت مثلاً شش ماهه یا یک ساله دریافت کنید اما اگر بندرت سفر می روید پیشنهاد می کنیم بیمه ای به مدت تعداد روزهای سفرتان دریافت نمایید.
  • یکی دیگر از عوامل مهم، سن شماست. خدمات بیمه مسافرتی بسته به سن فرد متفاوت هستند پس هنگام دریافت بیمه مسافرتی ببینید که کدام شرکت برای رده سنی شما خدمات بهتر و مناسبتری ارائه می دهد.
  • شرکت های بیمه کننده معمولاً برای طرح های یکسان، سقف تعهدات متفاوتی دارند که هرچه سقف تعهدات بالاتر باشد؛ هزینه های بیشتری را پوشش خواهد کرد. پس ببینید که کدام شرکت برای طرح موردنظر شما تعهدات بالاتری دارد.
  • شرکت های بیمه کننده، کشورهای مختلف جهان را به چند حوزه کلی تقسیم می کنند و برای هر حوزه یک بیمه مسافرتی خاص همان حوزه ارائه می دهند. پس شما با توجه به کشور مقصد خود باید بیمه مسافرتی خود را انتخاب کنید. لازم به ذکر است که هرچه یک حوزه کشورهای بیشتری را شامل شود؛ هزینه دریافت آن بیشتر است.

 

دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید